zaterdag 3 september 2011

Aarbeientiramisu

Tijdens het maken van deze aardbeientiramisu, check ik meerdere malen het recept. Is dit echt voor vier personen? Het is namelijk erg veel. Ik maak eenpersoonsbakjes en moet een vrij grote bak gebruiken om er alles in te krijgen voor één persoon. De opmaak wordt daardoor niet heel erg elegant.

De mix van mascarpone, slagroom en suiker is heerlijk. Het is bij dit toetje normaal dat de lange vingers het vocht opnemen, maar in dit geval zijn de koekjes wel heel erg nat geworden. En de zoete wijn die ik had gebruikt, bleek toch nog te zuur voor dit toetje. Je hebt hier dus echt een hele zoete dessertwijn voor nodig.

Toch hebben we met smaak het toetje opgegeten. Echt lekker zomers. Maar inderdaad veel te veel voor 4 personen, we zaten bomvol na dit dessert. Als ik dit nog een keer maak, halveer ik het recept en wil ik minder vocht gebruiken en een zoetere wijn.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen (naar mijn mening 6-8 personen):
500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd
100 g poedersuiker + 4 el extra
250 ml slagroom
1 theelepel vanille essence
250 gram mascarpone
300 ml zoete witte wijn (dessertwijn)
175 gram lange vingers
125 gram frambozen

Bereiden:
1. Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker. Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker.
2. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en 100 g suiker. Spatel de slagroom erdoor.
3. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het mascarpone­mengsel, de aardbeien en frambozen erover. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers