vrijdag 16 september 2011

Bonenschotel met gehakt en perzik

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; sperzieboon; sperziebonen; witte boon; witte bonen; rundergehakt; perzik; perziken; slank; roerbak; roerbakken; roerbakschotel;
Dit recept voor een bonenschotel met gehakt en perzik is al jaren oud, mijn moeder maakte dit vroeger al voor ons. Toen ik nog op kamers woonde was dit deze bonenschotel het gerecht wat ik maakte voor mijn huisgenoten als ik eens wat bijzonders wilde klaarmaken. En nog steeds is het een favoriet van mij.

Dit recept is een roerbak van gehakt met witte bonen, sperziebonen en stukjes perzik. De bonenschotel wordt op smaak gebracht met sambal en ketjap en krijgt daardoor een mild pittige smaak.

Dit recept voor een bonenschotel met gehakt en perzik is lekker, makkelijk, snel klaar en ook nog slank. Het staat daarom regelmatig bij ons op het menu.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2 personen:
1 pot witte bonen (netto ca. 350 gram)
1 blikje perziken, in blokjes (netto ca. 225 gram)
1 ui
1 eetlepel olie
100 gram sperziebonen, gehalveerd
150 gram rundergehakt
3 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal
zout
peper

Bereiden:
  1. Sperziebonen in ca. 10 minuten net gaar koken en afgieten.
  2. Witte bonen in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en uit laten lekken.
  3. Ui pellen en snipperen.
  4. In een koekenpan olie verhitten en ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.
  5. Gehakt aan ui toevoegen en in ongeveer 6 minuten rul en gaar bakken.
  6. Ketjap, sambal, witte bonen en sperziebonen aan gehaktmengsel toevoegen en al omscheppend in ongeveer 5 minuten heet laten worden. Perzikschijfjes toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op de pan het mengsel nog 1 minuut zachtjes verwarmen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hartstikke lekker! En zeer kindvriendelijk (de sambal dan weglaten). Hoeveelheden kunnen anders. Met 300 gr gehakt en 500 gr sperziebonen kregen we de pan met 2 volwassenen en 1 kind ook leeg ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers