maandag 24 oktober 2011

Romige pastinaaksoep

recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; soep; pastinaak
Ik kijk vaak naar Engelse kookprogramma's en daarin worden regelmatig pastinaken gebruikt. Ik merkte echter dat in Nederland pastinaken lastiger verkrijgbaar zijn. Daarom had ik mijn vader gevraagd om er een paar voor mij te kweken in zijn moestuin. En deze week konden we de eerste oogst proeven.

Omdat ik gelijk een flinke stapel pastinaken heb, zoek ik op internet een aantal recepten om te proberen. Ik begin met dit recept voor pastinaaksoep. De pastinaak pureert heel mooi glad en daardoor krijg je een romige en dikke soep. De smaak is heel zacht. Het heeft iets weg van zoetige wortel, gecombineerd met kruidige knolselderij. Deze soep barst niet van de smaak, maar is heerlijk voor een koude dag.

Bedankt pap! Je verse pastinaken zijn heerlijk ...

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
300 gram pastinaak
500 ml kippenbouillon
125 ml slagroom
versgemalen zwarte peper
zout
naar smaak peterselie, fijngesneden

Bereiden:
  1. Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes. Spoel alles goed af.
  2. Breng de kippenbouillon samen met de pastinaak aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken, tot de pastinaak zacht en gaar is.
  3. Pureer de pastinaak. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Verdeel de soep over 4 borden en strooi er nog wat fijngesneden peterselie over.  

1 opmerking:

thea zei

Een heerlijke romige soep.
Voor herhaling vatbaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers