woensdag 1 februari 2012

Advocaatparfait

recept; recepten; nagerecht; nagerechten; toetje; toetjes; dessert; desserts; parfait; ijs; advocaat; slagroom;
Parfait is een soort ijs, maar dan luchtiger en zachter. Parfait kan zonder ijsmachine gemaakt worden. Dit recept van advocaatparfait is een toetje waarvan je blijft eten. Het bereiden is zo gebeurd: wat slagroom stijfkloppen met suiker, advocaat erdoor en in de vriezer. En als het eenmaal ingevroren is, een lekker klein plakje afsnijden en serveren met wat chocola en slagroom. Heerlijk!

De rest van de advocaatparfait kan natuurlijk weer terug de vriezer in, maar daar heeft deze advocaatparfait het bij ons maar heel kort volgehouden.

Toevoeging: toen ik dit recept van advocaatparfait voor het eerst maakte, had ik moeite om de parfait uit de vorm te krijgen. De oplossing is de vorm bekleden met plasticfolie. Lees meer daarover in deze toevoeging bij het recept van advocaatparfait.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor ca. 6 personen:
2½ dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels poedersuiker
2½ dl advocaat

Bereiden:
Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker bijna stijf en roer dan de advocaat er goed door. Schep dit mensel in een vorm met een inhoud van ca. 1 liter en strijk de bovenkant glad. Laat het de parfait 3 tot 4 uur bevriezen in de diepvries

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers