maandag 13 februari 2012

Tapas: gemarineerde aubergine

Bij de tapas-maaltijd maak ik dit keer behalve de gemarineerde rode paprika's ook gemarineerde aubergines.
De stukjes aubergine worden eerst met wat zout bestrooid, zodat ze bij het bakken niet teveel olie opnemen. En dan na het bakken marineren. In de dressing zit een ansjovisje. Deze proef je niet heel nadrukkelijk, maar geeft wel een bijzonder extra smaakje aan de aubergines.

Ik vond de gemarineerde rode paprika's nog lekkerder, maar deze aubergines misstaan zeker niet bij een tapas-maaltijd.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2-4 personen:
1 aubergine
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
2 tenen knoflook, in kleine stukjes
1 ansjovisfilet, fijngehakt
peper
zout
3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Bereiden:
1. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en snijd de delen vervolgens in plakjes. Leg de plakjes in een grote zeef of vergiet en bestrooi met zout. Laat de plakjes ongeveer 30 minuten staan. Spoel ze dan goed af en dep ze droog.
2. Maak ondertussen een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, knoflook, ansjovisfilet, peper en peterselie.
3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de pakjes aubergine totdat ze rondom bruin zijn. Meng de nog warme plakjes door de dressing en laat een aantal uur marineren. Ik maak dit gerecht vaak de dag van tevoren zodat de smaakjes er goed in kunnen trekken.

1 opmerking:

W. van der Vos zei

als je ansjovis gebruikt is het niet meer vegetarisch!!
Dit is jammer, het label klopt dan niet meer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers