woensdag 14 maart 2012

Aziatische biefreepjes met oestersaus

Wat een lekker recept deze Aziatische biefreepjes met oestersaus. Het is een roerbakgerecht met reepjes biefstuk, ui, aubergine, oesterzwammen en taugé. De aubergine en oesterzwammen hebben op zich niet veel smaak, maar maken dit recept heel anders. Erg lekker!

Ik wilde mezelf weer eens wat geld besparen en had daarom niet biefstuk genomen zoals in het recept staat, maar de goedkopere biefreepjes. Dat doe ik dus nooit meer. Er zat zoveel vocht in die reepjes. En dat liep er tijdens het bakken natuurlijk allemaal uit, waardoor het een stoofschotel werd. In mijn baksel waren de biefreepjes dan ook wat taai. Maar het bleef een heerlijk gerecht.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Mijn versie van het recept voor 4 personen:
300 gram jasmijnrijst
3 eetlepels arachide olie
1 teen knoflook, fijngesneden
300 gram biefstuk, in reepjes
1 ui, in halve ringen
1 aubergine, in stukjes
150 gram oesterzwammen, in stukken
2 eetlepels oestersaus
125 gram taugé
3 bosuitjes, in ringen

Bereiden:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Voeg de knoflook en biefstuk toe en roerbak in ca. 2-3 minuten bijna gaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de wok.
3. Verhit de rest van de olie in de wok. Voeg de ui en aubergine toe en roerbak 5 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 4 minuten mee. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout. Schep het vlees terug in de wok en voeg de taugé toe. Roerbak nog 1 minuut en bestrooi met de bosui. Verdeel samen met de rijst over 4 borden.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers