donderdag 1 maart 2012

Gesmoorde paksoi met gebakken vis

De laatste tijd kom ik in recepten vaak de "zoete puntpaprika" tegen. Ik had er nog nooit mee gekookt, dus het werd toch eens tijd om deze te proberen. Deze zoete puntpaprika is langer dan een gewone paprika en ook zachter van smaak. In dit geval gebruik ik de paprika in een recept met gesmoorde paksoi met gebakken vis en ik vond daar deze zoete puntpaprika ook wel goed bij passen, juist omdat een gewone paprika de smaak van de vis waarschijnlijk zou overheersen.

Het gerecht zelf is ook redelijk zacht van smaak. Bij de vis wordt wat rijst geserveerd en een roerbak met onder andere paksoi, prei en gember. De gember geeft er wel wat pit aan en de paksoi en prei wat peperigheid, maar allemaal tamelijk zacht. Dit is nodig vanwege de zachte smaken van de vis, maar toch mag het voor mij wat pittiger. Volgende keer doe ik wat meer gember erbij en misschien toch een klein stukje rode peper. Niettemin een lekker visgerecht en snel klaar.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Mijn versie van het recept voor 2 personen:
150 gram jasmijnrijst
3 cm verse gember, geschild
1 zoete puntpaprika
4 eetlepels arachide olie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 prei, gewassen en in ringen
1 struik paksoi
200 ml kippenbouillon (van tablet)
300 gram schelvisfilet

Bereiden:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Rasp de gember.
3. Snijd de steel van de paprika. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ene helft van de paprika in reepjes en de andere helft zo fijn mogelijk.
4. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de paprika­reepjes, gember en de helft van de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten.
5. Snijd de stronk en het blad van de paksoi. Hak de stelen grof. Leg het blad apart. Voeg de stelen toe aan de prei en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en laat ca. 5 minuten smoren met een deksel half op de pan.
6. Hak het blad van de paksoi grof en voeg toe aan het prei-paksoi mengsel. Laat nog 3 minuten smoren.
7. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en roerbak de fijngesneden paprika en de rest van de knoflook 1 minuut. Bestrooi de vis met zout en bak 4 minuten mee met de paprika op middelhoog vuur. Keer halverwege.
8. Verdeel de vis en paksoi over 2 borden. Serveer met de rijst.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers