woensdag 4 april 2012

Maaltijdsalade "Een leven lang fit"

Laatst las ik het boek "Een leven lang fit" van Harvey en Marilyn Diamond. Zij schrijven dat je door de juiste dingen te eten meer energie krijgt en ook gaat afvallen. Meer energie kan ik altijd wel gebruiken en ik wil graag een paar overtollige kilo's kwijt. Dus het proberen waard wat mij betreft.

In het kort komt het erop neer dat je bij deze levenswijze geen koolhydraten en eiwitten mag combineren bij een maaltijd. En tevens raden ze je aan bij elke maaltijd minimaal 70% waterhoudende groenten te eten.
Hun levenswijze bevat veel salades. En aangezien ik dol ben op maaltijdsalades, leek me dit op zich wel een goed begin. Nu ben ik over een aantal dingen wat sceptisch, maar meer energie krijgen en afslanken door veel groenten te eten lijkt me op zich niet slecht. Dus ga ik dat maar eens een paar dagen proberen.

Een van de vele recepten die je op internet kunt vinden is de basissalade. Die mag je altijd eten als lunch of hoofdmaaltijd. En aanvullen met groenten zoals je zelf wilt. Ik maak mijn eigen versie. Het basisrecept geeft een enorme berg salade, echt Amerikaanse porties, maar wat mij betreft teveel. Er zit ook wel heel erg veel olie op de salade en ik had dat nog wel verminderd. Maar het is op zich wel een lekkere salade. Hoewel ik het na verloop van tijd ook wel een saaie salade vond. Ik zou het lekkerder vinden om een kleinere portie te maken en er dan een broodje bij te eten. En gezien de richtlijnen van "Een leven lang fit" zou dat ook moeten kunnen. En bovendien kun je aan de salade toevoegen wat je lekker vind, dus een volgende keer maak ik weer een heel andere variant.

Kijk op mijn website voor:

Mijn versie van het recept voor 2 personen:
1 krop ijsbergsla, fijngesneden
100 gram spinazie, grof gesneden
1 komkommer, in de lengte in vieren en dan in plakjes
200 gram taugé
1 klein blikje maïs
2 stengels bleekselderij, in plakjes
sap van een halve citroen
150 ml olijfolie
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

Bereiden:
Klop een dressing van het citroensap, de olijfolie en italiaanse kruiden. Schep de groenten door de dressing en verdeel de salade over twee borden.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers