zaterdag 24 november 2012

Gebakken kabeljauw met romige witlof en mosterd

recept; recepten; vis; hoofdgerecht; hoofdgerechten; snel klaar;
Heel simpel om te maken, snel op tafel en gewoon lekker: dit recept van gebakken kabeljauw op een bedje van witlof met een romige mosterdsaus.

De witlof wordt even gebakken en daarna aangemaakt met slagroom en mosterd. Dat geeft de witlof een lekker pittig smaakje, zonder dat de mosterd overheersend wordt. Daarop komt een stukje gebakken kabeljauw. Ik heb er zelf nog wat fijngesneden peterselie overheen gestrooid. Gewoon een lekker gerechtje voor een doordeweekse maaltijd.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
1 kilo witlof
50 gram boter
1 theelepel suiker
2½ dl slagroom
2 theelepels grove mosterd
peper
zout
4 stukken kabeljauwfilet à 150 gram
2-3 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie

Bereiden:
  1. Kern uit struikjes witlof snijden en struikjes in ringen van ca. ½ cm snijden. 25 gram boter in pan met antiaanbaklaag smelten. Witlofringen toevoegen en al omscheppend zonder kleuren 5 minuten bakken. Suiker en slagroom toevoegen en geheel 10 minuten zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met mosterd, peper en zout.
  2. Intussen kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. Olie en 25 gram boter in koekepan met antiaanbaklaag verhitten en hierin de filets 6-7 minuten gaar en goudbruin bakken.
  3. Witlof over 4 borden verdelen en hierop kabeljauw leggen. Strooi er eventueel wat fijngeknipte peterselie over.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers