woensdag 2 januari 2013

Knolselderij-pompoenpuree

recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; knolselderij; pompoen; puree; vegetarisch; slank; snel klaar; stamppot;
Bij het recept van gemarineerde rosbief met rode portsaus passen natuurlijk lekkere aardappels. Maar omdat mijn man vanwege een allergie geen aardappels eet, maak ik voor hem als bijgerecht dit recept van knolselderij-pompoenpuree. Ik maak een flinke portie, zodat ook de gasten aan tafel er een beetje van kunnen proberen en al gauw blijkt de knolselderij-pompoenpuree een van de populairste bijgerechten.

Dit recept voor knolselderij-pompoenpuree is heel eenvoudig om te maken. Stukjes pompoen en knolselderij worden even gekookt en dan gepureerd. De romige knolselderij-pompoenpuree is lekker kruidig door de knolselderij en lekker zoet door de pompoen. Een erg lekkere combinatie. Dit recept voor knolselderij-pompoenpuree ga ik zeker vaker maken!

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
750 gram pompoen, geschild en in stukjes
250 gram knolselderij, geschild en in stukjes
roomboter
zout
peper
nootmuskaat

Bereiden:
  1. Kook de pompoen met de knolselderij in ± 15 minuten gaar. Pureer de stukjes en met een staafmixer. Roer er een flinke lepel roomboter door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

3 opmerkingen:

Serge van Meer zei

Ik denk dat dit recept erg lekker is en super makkelijk om klaar te maken. Alleen mis ik in hoeveel water de pompoen en knolselderij gekookt moet worden. Dat is toch wel belangrijk om te weten.

Testkok zei

Ik voeg altijd net zoveel water toe tot de pompoen en knolselderij net onder water staan.

Anoniem zei

Ik kook groente en aardappelen bijna nooit. Laat ze smoren in olijfolie en alleen als groente te weinig vocht van zichzelf afgeeft één of twee eetlepels water.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers