woensdag 16 januari 2013

Ratatouilletaart

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; hartige taart; quiche; ratatouille; vegetarisch; ovenschotel; frans; mediterraan;
Op zoek naar lekkere toetjes en taartjes kocht ik ooit het kookboek Modern Classics deel 2 van Donna Hay. Heerlijke recepten met foto's waarbij het water je al in de mond loopt.


Nieuwsgierig geworden ging ik op zoek naar Modern Classics deel 1, dat hartige klassiekers beschrijft. Helaas bleek dat de Nederlandstalige versie daarvan was uitverkocht en ook niet meer wordt gedrukt. Dus ik moet het doen met de Engelstalige versie.

Dit recept van ratatouilletaart is gebaseerd op een recept uit het kookboek "Modern Classics deel 1". Van dit kookboek is alleen de Engelstalige versie nog verkrijgbaar.

Ratatouille is een klassiek Frans recept waarbij een mengsel van groenten met onder meer tomaat, aubergine en courgette wordt gestoofd. In dit recept voor ratatouilletaart wordt de ratatouille gebruikt om een hartige taart te vullen. Het is niet veel werk om deze ratatouilletaart te maken: alleen de groenten snijden en de taartvorm bekleden met taartdeeg.
Maar voor dit recept van ratatouilletaart moet je wel even de tijd nemen. De ratatouille wordt eerst een uur in de oven gestoofd. Daarna gaat de ratatouille in de taartbodem, wordt nog bestrooid met wat feta en nog eens 45 minuten gebakken in de oven.

Hoewel het even duurt om deze hartige taart klaar te maken, is dit recept voor ratatouilletaart lekker. De taart barst van de Provençaalse smaken, waardoor ik gelijk een vakantiegevoel krijg.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
5 plakjes deeg voor hartige taart
1 bol knoflook, ongepeld, gehalveerd
2 uien, gepeld, in partjes
2 rode paprika, schoongemaakt, in grove stukken
2 aubergines, gewassen, in grove stukken
3 courgettes, gewassen, in grove stukken
4 tomaten, gewassen, in partjes
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
200 gram feta
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de knoflook, uien, paprika's, aubergines, courgettes en tomaten in een ruime ovenschaal. Schenk de olijfolie erover en breng op bestrooi met peper en zout. Laat de groenten 1 uur in de oven bakken.
  3. Ontdooi ondertussen de plakjes hartige taartdeeg. Vet een springvorm in met boter en verdeel de plakjes deeg over de vorm.
  4. Neem de groenten uit de oven en laat iets afkoelen. Druk het vruchtvlees uit de knoflook en vermeng met de groenten. Schep ook de Provençaalse kruiden door de groenten. Schep de groenten in de taart. Verkruimel de feta boven de groenten en zet de taart nog ca. 45 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers