woensdag 13 maart 2013

Vegetarische ovenschotel met macaroni

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; ovenschotel; pasta; macaroni; courgette; aubergine; vegetarisch;

Ik houd van ovenschotels. Alleen al om het feit dat ik lekker rustig even de keuken kan opruimen, terwijl het gerecht in de oven pruttelt. Dat betekent eten in een opgeruimde keuken en na het eten alleen maar uitbuiken. Niet dat ik altijd de opruim na het eten, want de afspraak bij ons thuis is: degene die kookt hoeft niet op te ruimen. En aangezien ik altijd degene ben die kookt …

Dit keer probeer ik een ovenschotel met pasta. In dit vegetarische recept wordt macaroni in de oven gestoofd met courgette, aubergine, tomaten en kaas. Nu hebben courgette en aubergine vrij weinig smaak van zichzelf. De schotel moet het dan ook echt hebben van de kaas, de tomaten en de kruiden die gebruikt worden. Neem dus een sterke kaas en kwalitatief goede tomaten uit blik.

Niettemin vond ik het gerecht toch nog wat flauw. Het was lekker, maar niet spectaculair. Misschien zou het lekkerder zijn om een deel van de groenten te vervangen door iets met een steviger smaak. Bijvoorbeeld prei. En om wat zwarte olijven aan het gerecht toe te voegen.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:


Recept voor 2 personen:
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
125 gram macaroni
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesneden
zout
peper
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 kleine courgette, in blokjes
1 kleine aubergine, in blokjes
30 gram Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
Verse basilicum

Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui ± 2 minuten. Voeg de courgette en aubergine toe en bak ca. 5 minuten mee. Voeg de tomaat, zout, peper en oregano toe.  Prak de tomaten met een lepel of vork en laat het mengsel ± 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de helft van de tomatensaus goed door de pasta.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met een paar eetlepels tomatensaus en schep er een laag macaroni op. Schep er een paar eetlepels tomatensaus over en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Schep hierop weer een laag macaroni. Herhaal de vorige handelingen en eindig met Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel ± 10 min. in het midden van de oven.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers