maandag 10 maart 2014

Italiaanse broodjes

recept; recepten; lunchgerecht; lunchgerechten; brood; broodje; broodjes; italiaans; ui; paprika; kaas;
Mijn ouders kwamen lunchen en dan wil ik natuurlijk wat bijzonders op tafel zetten. Mijn vader bakte vroeger in het weekend vaak broodjes voor ons, zoals het recept voor appel-rozijnenbroodjes. Deze heb ik nu voor de lunch klaargemaakt en geserveerd met een kopje courgettesoep en dit nieuwe recept voor Italiaanse broodjes.

Dit recept van Italiaanse broodjes heb ik gevonden op de website van Koopmans en voor het brooddeeg wordt dan ook een pak broodmix van Koopmans gebruikt. Het brooddeeg wordt uitgerold tot een dunne plak en bestrooid met paprika, ui en geraspte kaas. Daarna wordt het brood opgerold en in plakken gesneden. Voor het bakken wordt er nog wat paprika, ui, kaas en kruiden over de broodjes gestrooid.

Iedereen die van pizza houdt, zal dit recept voor Italiaanse broodjes ook lekker vinden, want de smaak heeft veel weg van pizza. Lekker! Alleen jammer dat de stukjes ui en paprika die nog extra over de broodjes worden gestrooid makkelijk verbranden in de oven. Daarom de tip om de broodjes de laatste paar minuten in de oven eventueel af te dekken met aluminiumfolie of de vulling geheel in de broodjes te verwerken en er op het laatste alleen wat kaas over te strooien.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 10 broodjes
1 pak mix voor wit brood (Koopmans)
200 gram geraspte kaas
4 uien
1 rode paprika
snufje Provençaalse kruiden of pizzakruiden

Bereiden:
  1. Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, ca. 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
  2. Snipper de uien en de paprika.
  3. Rol met een deegroller het gerezen deeg uit tot een lap van circa een ½ cm dik en ca. 20 cm lang. Bestrooi de lap met de helft van de kaas, ui en paprika; laat de randen vrij. Rol de lap op. Snijd van de rol 10 schijven van ca. 2 cm dik en leg deze schijven plat op een ingevette bakplaat. Leg een theedoek over het bakblik en laat de schijven 30 minuten narijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Bestrooi de broodschijven met de resterende kaas, ui en paprika en naar smaak met de kruiden.
  6. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de kaas-uienbroodjes in 20-25 minuten gaar en bruin.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers