dinsdag 18 maart 2014

Salade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; rucolamelange; pesto; kerstomaat; gerookte kipfilet; avocado; komkommer; sonja bakker;
Dit recept van salade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing is een recept van Sonja Bakker. Slank en gezond dus. En ook nog lekker!

Deze maaltijdsalade bestaat uit rucolamelange, komkommer, tomaatjes, avocado en stukjes gerookte kipfilet. Bij dit recept wordt de salade geserveerd met een lekkere dressing op basis van yoghurt en pesto. Tot slot worden er nog wat pijnboompitjes over gestrooid. Deze salade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing is lekker gevarieerd van smaak, de dressing is lekker en romig en de salade vult ook meer dan voldoende. Een prima maaltijdsalade dus.

Dit recept van salade met gerookte kip en pesto-yoghurtdressing kwam ik tegen op de website van Lidl, maar is ook te vinden in het boek "Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin" van Sonja Bakker.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:


Recept voor 2 personen:
150 gram rucolamelange
1 dl yoghurt
2 eetlepels mayonaise
2-3 theelepels pesto
200 gram gerookte kipfilet
2 rijpe avocado's
250 gram kerstomaatjes
½ komkommer
3 eetlepels pijnboompitjes
zout
peper

Bereiden:
  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat de pijnboompitten op een bord afkoelen.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes. Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd in stukjes.
  3. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes, avocado en kipfilet over 2 borden. Verdeel de dressing over de salade en strooi de pijnboompitjes erover.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers