donderdag 31 juli 2014

Hartige taart met kaas en tomaten

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; quiche; kaas; uien; ui; tomaat; tomaten;
Ik had nog een stuk kaas dat nodig op moest en daarom heb ik dit oude recept voor een hartige taart met kaas en tomaten maar weer eens tevoorschijn gehaald. Net als de hartige taart met prei en gehakt, stamt dit recept nog uit mijn jeugd. Ik heb het aangepast aan de moderne tijd (nu we bijvoorbeeld plakjes deeg voor hartige taart en kerstomaatjes hebben).

Voor dit recept voor hartige taart met kaas en tomaten wordt geraspte kaas over de bodem van de taart gestrooid. Een kaas met stevige smaak is het lekkerst. Zelf heb ik een mix van oude kaas en Parmezaanse kaas gebruikt. Op de kaas komt een laag gebakken uiringen en tot slot nog een laagje kerstomaatjes.

Deze hartige taart met kaas en tomaten is makkelijk te maken en blijft na al die jaren nog steeds lekker.

Voor het bakken van een quiche gebruik ik het liefst een bakvorm met een losse bodem. Na het bakken zet ik een kopje op een bord en zet de bakvorm met de quiche op het kopje. Je drukt dan de quiche heel makkelijk uit de vorm. Uiteraard vooraf de vorm wel invetten.
Voor een hartige taart voor 2 personen gebruik ik een bakvorm van 18 cm. Voor 4 personen gebruik ik een bakvorm van 23 cm.
Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
3 grote uien
50 gram boter of margarine
3 eieren
1 dl slagroom
peper
zout
1 theelepel paprikapoeder
enkele druppels tabasco
150 gram geraspte oude kaas
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiden:
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Snijd de uien in ringen, verhit wat boter in een koekenpan en bak de uiringen ongeveer 5 minuten.
  3. Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en tabasco.
  4. Vet een quichevorm in met de rest van de boter en bekleed met het deeg voor hartige taart. Verdeel de geraspte kaas over de bodem. Verdeel vervolgens de uien over de bodem. Schenk het eimengsel over de taart en verdeel de gehalveerde tomaatjes met de snijkant naar boven over de taart.
  5. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de taart gaar en bruin is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk dat mijn experimenten zo gewaardeerd zijn.
Een lekkere taart om restje kaas op te maken.
thea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers