donderdag 24 juli 2014

Hazelnootijs

recept; recepten; nagerecht; nagerechten; ijs; vegetarisch;
We zijn dol op ijs en hebben dan ook altijd wel diverse smaken in huis. Door zelf ijs te maken kun je smaken maken die in de winkel niet verkrijgbaar zijn, zoals dit heerlijke recept voor hazelnootijs.

Om een intense hazelnootsmaak te krijgen worden voor dit hazelnootijs fijngemalen hazelnoten getrokken in melk en slagroom. Ook wordt er en nog wat Nutella aan het ijs toegevoegd voor extra hazelnootsmaak.Voordat het hazelnootijs bereid wordt, worden de stukjes hazelnoot eruit gezeefd.
Mijn neefje die mij meehielp bij het maken van dit ijs, proefde nog een stukje hazelnoot en constateerde dat de smaak helemaal uit de noot getrokken was. Het heeft dus ook geen nut om de stukjes in het ijs te laten.

Na het draaien van het ijs, moest het nog een paar uurtjes in de vriezer, maar daarna werden we rijkelijk beloond. De smaak van hazelnoot is heel duidelijk aanwezig en door de Nutella krijgt het ijs nog een beetje chocoladesmaak die er goed bij past. Heerlijk ijs!

Ik heb het recept voor dit hazelnootijs gevonden in Delicious, maar het komt uit het kookboek "IJspret" van Linda Lomelino. Dit boek heb ik na het proeven van dit ijs gelijk aangeschaft voor nog meer heerlijke ijsrecepten.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept van 4 personen:
100 gram geroosterde blanke hazelnoten
70 gram fijne kristalsuiker
200 ml volle melk
200 ml slagroom (minimaal 35% vet)
2 eetlepels Nutella

Bereiden:
  1. Maal de hazelnoten fijn met de suiker. Doe de gemalen noten samen met de melk, slagroom en Nutella in een pan en verwarm al roerend tot het mengsel warm is en de hazelnootpasta gesmolten. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel ongeveer 30 minuten trekken met de deksel op de pan.
  2. Laat het hazelnootmengsel in de koelkast door en door koud worden.
  3. Zeef het hazelnootmengsel, doe het in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is (30-40 minuten). Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat nog minimaal 4 uur invriezen.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers