maandag 28 juli 2014

Pasta met gerookte zalm en kruidenkaas

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pasta; gerookte zalm; doperwten; boursin; kruidenroomkaas; italiaans;
In dit recept voor pasta met gerookte zalm en kruidenkaas wordt pasta geserveerd met een heerlijke saus met onder meer kruidenroomkaas (ik heb Boursin knoflook & kruiden gebruikt) en tomaatjes. Vooral de kruidenroomkaas geeft de smaak aan dit gerecht en maakt samen met de crème fraîche de saus lekker romig.

In het oorspronkelijke recept voor deze pasta met gerookte zalm en kruidenkaas worden ook nog stukjes groene paprika aan de saus toegevoegd. Dit vond ik zelf minder geslaagd. Geïnspireerd door het recept van macaroni met romige tonijnsaus, dat ik al vaker heb gemaakt, heb ik een paar dagen later het recept nogmaals gemaakt en de groene paprika vervangen door een klein blikje doperwten. En daarmee was dit recept voor pasta met gerookte zalm en kruidenkaas helemaal volmaakt voor een snelle en lekkere doordeweekse maaltijd.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2 personen:
250 gram gerookte zalmsnippers
1 ui, gesnipperd
100 gram kerstomaten, gehalveerd
1 klein blikje doperwten, uitgelekt
1 beker crème fraîche
150 gram Boursin knoflook & kruiden
150 gram pasta naar keuze
1 eetlepel olijfolie

Bereiden:
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de Boursin, crème fraîche en kerstomaten toe en verwarm al roerend, totdat de kruidenkaas gesmolten is.
  3. Giet de pasta af en voeg deze samen met de doperwten en zalmsnippers aan het kruidenkaasmengsel toe. Warm alles nog even goed door. Verdeel de pasta over 2 borden.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers