donderdag 8 december 2016

Paddenstoelen-preitaart

recept; recepten; hartige taart; quiche; hoofdgerecht; hoofdgerechten; prei; champignons; paddenstoelen; vegetarisch; tapas; voorgerecht;
Lekker! Dacht ik bij de eerste paar happen van deze paddenstoelen-preitaart. De peperigheid van de prei en de aardse smaak van de paddenstoelen combineren erg goed met elkaar. Maar ondanks dat deze hartige taart lekker is, begon deze na een paar happen te vervelen. De smaak is goed, maar eentonig.

Ik denk dat dit hartige taartje als kleinere portie een prima lunchgerechtje is. Ook als hapje bij een borrel of bij tapas, zou dit taartje best passen. Maar als hoofdgerecht is dit recept voor een paddenstoelen-preitaart wat mij betreft te saai.

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 4 personen:
8 plakjes (roomboter) bladerdeeg, ontdooid
25 gram boter
2 preien, gewassen en in stukjes
3 eetlepels olijfolie
400 gram paddenstoelenmix, grote paddenstoelen gehalveerd
1 theelepel gedroogde tijm
2 tenen knoflook, fijngesneden
75 gram Pecorino Romano kaas, geraspt
1 ei, gesplitst
boter om in te vetten

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 190 °C. 
  2. Vet een hartige taartvorm in met boter en bekleed de vorm met 6 plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak 10 minuten in de oven.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op laag vuur. Voeg peper en zout toe. Laat uitlekken in een zeef. Neem de quichevorm uit de oven en schep de prei erop.
  4. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 minuten. Voeg de tijm, de kaas, het eiwit en peper en zout toe. Verdeel over de prei. 
  5. Bak de taart ca. 45 minuten. in de oven.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers