zondag 5 maart 2017

Kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; maaltijdsalades; kikkerwt; kikkererwten; tonijn; tomaat; tomaten; paprika; peterselie; dille
Ook in de winter staan maaltijdsalades regelmatig bij ons op het menu. Dit keer maak ik een salade op basis van kikkererwten. Kikkererwten hebben van zichzelf vrij weinig smaak, maar vullen erg goed en zijn daarom een goede basis. Deze kikkererwtensalade met tonijn, tomaat en avocado barst trouwens van de smaak. Vooral de dille en peterselie geven een lekker accent. 

Je hebt voor deze salade maar een klein beetje dille nodig. De rest van de dille heb ik de volgende dag gebruikt voor een ander lekker recept: pasta met rucola en gebakken zalm. En zo had ik al twee keer vis in de week. Gezond!

Kijk op mijn website www.testkok.nl voor:

Recept voor 2 personen:
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika, in blokjes
12 kerstomaatjes, gehalveerd
1 avocado, in blokjes
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
1 handvol platte peterselie, fijngesneden
1 eetlepel dille, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
sap van een ½ citroen
1 eetlepel olijfolie
zwarte peper
zeezout

Bereiden:
  1. Snijd de paprika en avocado in blokjes. Halveer de kerstomaatjes.
  2. Klop een dressing van de citroensap, olijfolie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de kikkererwten, paprika, kerstomaatjes, avocado, tonijn, peterselie en dille voorzichtig door de dressing. Verdeel de salade over twee borden.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers