Kookboeken

Ik ben dol op kookboeken. Ik heb al een flinke boekenkast vol met kookboeken, maar toch komt er regelmatig nog eentje bij. Ik vind het heerlijk door een kookboek te bladeren en me te verlekkeren aan de prachtige foto's en heerlijke recepten. Het komt niet zelden voor dat ik 's avonds voor het slapen gaan in bed lig met een kookboek! Op deze pagina deel ik een aantal van mijn favoriete kookboeken. 

Donna Hay 
Donna Hay is absoluut een van mijn favoriete kookboekenschrijfsters. Ik heb veel, zo niet alle, van haar kookboeken. In al haar kookboeken is veel ruimte voor prachtige foto's van haar gerechten. Alleen al door naar de foto's te kijken krijg ik zin om te koken. Haar recepten kenmerken zich door snel, makkelijk en lekker. Een beperkt aantal ingredi├źnten, makkelijk om te maken, snel klaar en toch heel veel smaak.
De recepten zijn mediterraan, Oosters en een heel klein beetje Engels.

Hieronder een aantal van mijn favoriete kookboeken van haar hand.Ching-He Huang
Een andere favoriet van mij is Ching-He Huang. Deze van oorsprong Chinese kookboekenschrijfster heeft een aantal kookboeken geschreven met heerlijke Chinese recepten. In haar kookboeken worden bekende Chinese recepten beschreven, maar ook heel moderne en fusion recepten.


Ken Hom
Ken Hom is eveneens van oorsprong Chinees. In televisieprogramma's is hij regelmatig te zien met Ching-He Huang. Toch zijn de kookboeken van Ken Hom anders dan die van Ching-He Huang. Ken Hom beschrijft Chinese, Thaise en Aziatische gerechten. In zijn kookboeken beschrijft hij vooral simpele roerbakgerechten, snel klaar en toch erg lekker.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers